top of page
skupna.jpg

O NAS

NAŠA ZGODBA

Prične se leta 1972 v majhni vasi Tinjska Gora, v okolici Slovenske Bistrice, ko je Anton Mernik starejši kupil župnijsko posestvo s pripadajočo hišo in vinsko kletjo. Na del posestva je bil takrat posajenih 3000 trt sorte Sauvignon in Laški rizling, kateri sta kasneje postali osnova za ponos štajerske vino Ritoznojčan PTP.

Kako smo začeli

Leta 1990 pa prevzame posestvo od očeta, hči Zdenka poročena Avguštin z možem Miranom. Postavljena strategija je ob vedno večjem povpraševanju po vinu bila zelo enostavna – povečati količine vina kakor tudi dvigniti njegovo kakovost. Odločila sta se za obnovo obstoječih trt in nov nasad, sort Laški rizling, Sauvignon, Chardonnay, Modri Pinot, Rumeni Muškat in Sivi Pinot, vsega skupaj deset tisoč trt. Obnova vinograda je zahtevala tudi prehod iz teras v vertikalo. Nabor trt nam je omogočil, da smo se priključili konzorciju Ritoznojčan in k pridelavi visoko kakovostnega vina Ritoznojčan PTP.

 
VINARSTVO AVGUŠTIN
Težimo k pridelavi visoko kakovostnih in vrhunskih vin, ki obogatijo okus & dušo.

Visoka kakovost pridelave

Kombinacija med tradicionalno pridelavo in novimi tehnologijami dopušča grozdju, da razširi ves svoj potencial v vinu. Vi kot okuševalec boste presenečeni nad polnostjo vina.

Vizija

Je kaj več vrednega kot uživati v bogatem vinu “z dušo” z vašo družino in prijatelji? Individualen organizem delovanja mikrovinarstva Avguštin in tradicionalna pridelava vina s spontano fermentacijo vam to omogočita. Od visoko kvalitetnega grozdja do avtentičnega kakovostnega in vrhunskega vina.

SPOZNAJ DRUŽINO

DSC_9940-Enhanced-NR.jpg

Nikoli ni bilo jasno, kako se bo izkazala ta pustolovščina. V poznih 70. letih, ko je naša družina začela gojiti grozdje v Tinjski Gori ni bilo nikogar, ki bi nam kazal pot. Zagotovo je bilo veliko nasvetov, v resnici pa nihče ni imel res dobrega.

 

Zemlja usmerja naše energije. Vedno nas izziva, da razumemo njena tla, trto, ki raste in način, kako megla zjutraj pluje po vrstah. To je večni učni proces. Vsako odgovorjeno vprašanje razkrije drugo vprašanje, vendar je to potovanje, ki ga radi odkrivamo z vsakim letnikom. Prav tako določa nas in vina, ki jih pridelujemo, saj odraža bistvo vsake steklenice, ki nosi naše ime. Odločitve v vinogradu in v kleti, ne samo usmerjajo izraz zemlje, ampak vplivajo na samo dušo vina. Zaradi tega smo se za vedno zavezali k delu v vinogradu in smo mi tisti, ki gojimo grozdje in ga spreminjamo v vino. Naša strast to zahteva.

 

Ena družina. Eno posestvo. Ena strast. To smo mi.

 

PONUJAMO

degustacije Weinverkostung

Degustacije

V okolju, kjer se tradicija prepleta s sodobnostjo, obiskovalcem nudimo zanimive oglede kleti in poljudne ter strokovno vodene degustacije naših vin.

Chardonnay
285247892_5515523125145418_4935206828610382186_n.jpg
Certificate_WINE106821_SLO_DWWA2020 (1)1

Vrhunska vina

Avguštin mikrovinarstvo se posveča mladim, svežim vinom, ki nas spremljajo tekom leta in so posledica navdušenja, ljubezni in zanosa nas in naših prednikov. Vino naj ima poreklo, značaj in dušo.

bottom of page